mandag den 26. november 2012

gæstelærer Conny Høgh Larsen d.26/11 :D


Vi har i dag været så heldige at have Conny Høgh Larsen på besøg som gæstelære i dag, en utrolig go’ dag hvor hun fortalte om hendes arbejde i Møllehuset i Thisted, og hvilket stort og godt stykke arbejde de laver der hverdag.

Møllehuset arbejder med fysisk og psykisk handicappet børn i alderen 0-18 år. Og har derfor et meget bredt stykke arbejde, det er børn og unge med vidt forskellige diagnoser.

Conny fortalte en masse spændende ting, som hvordan de arbejder og hvem de arbejder sammen med, da det jo er et stort sted med mange diagnoser er der også brug for mange forskellige samarbejdspartnere.

Men noget af det som påvirkede mig meget, var deres meget åbne og dejlige børnesyn, og den glæde Conny fortalt om det på. Deres syn var at barnet er unikt og at glade børn, er børn med mulighed for udvikling, at man som ansat på møllehuset havde lyst til at give det enkelte barn de helt rigtige og gode oplevelse af livet også kaldt stjernestunder.

De gik også meget op i at give børnene og de unge en personlig historie, så det som så var stjernestunder fik en god betydning også senere hen, ved f.eks. med at tage billeder. På så mange forskellige måde gik de virkelig op i de enkelte barn, f.eks. alle højtider bliver gjort så hjemmelige og hyggelig som muligt, så de børn som er der, føler det som deres hjem og familie.

Allerede når børnene ankommer til møllehuset er det vigtigt for de ansatte at give børnene en helt rolig og dejlig velkomst, de for det de kaldte ”gyldne bad” ved at have et stort bad hvor det er tilladt at have det sjovt, og måltider som samling med rigtig god mad, så de daglig ting som alle skal, bliver en god ting.

Noget som også fangede mig med det samme, var deres ”snusehus” altså et hus med mange forskellige sanserum som kan stimulere børnene på vidt forskellige måder, så alle sanser bliver berørt.

De har f.eks. et rum de kaldte det ”hvide rum” et rum hvor alt var hvid og hvor der var en vandseng hvor mand kunne falde helt til ro og bar slappe af.

En musik rum, hvor der var en seng, med bas i, så når man ligger i sengen ville man kunne mærker viberationerne fra musikken, og på den måde mærke musikken, en rigtig god ide til dem som ikke kan høre, og på den måde få musikken ind.

Til sidst fortalte hun om en af drengene fra stedet, og det virker rigtig godt, med en personlig fortælling til sidst.


Men alt i alt et rigtig godt indlæg, og Conny virkede virkelig til at have hjertet med i dette job,
da hun til sidst også siger at jo dygtiger vi er og udvikler os, jo mere kan vi give og hjælpe børnene,
hvor fantastisk at det her, virkelig drejer sig om at være der for de her børn og give dem det bedste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar